Jump to content

  •     

Photo

[Suomi] Ensimmäiset Päiväsi Erepublikissa

Finnish Suomi tutorial

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Zacharia Raven

Zacharia Raven

    Elder

  • Members
  • PipPip
  • 12 posts
  • LocationFinland

Posted 19 August 2013 - 07:12 PM

Tervetuloa pelaamaan eRepublikia! (KÄÄNNETTY JA SOVITETTU ALKUPERÄISESTÄ OPPAASTA)

 

Oletkin saattanut jo tutkia eRepublikia ja sen ominaisuuksia, mutta tämän oppaan pitäisi auttaa Sinua kysymyksissäsi vähintään sen verran, että tiedät mitä voit tehdä eElämäsi kahtena ensimmäisenä päivänä.

 

Tässä näet sivusi.

 

w1pz.png

 

 

Älä säikähdä! Vaikka asioita näyttäisi olevan paljon, meillä kaikilla on suhteellisen samanlainen ilme sivullamme. Käydään näkymää läpi!

 

Aloitetaan ylhäältä.  Sivun ylälaidassa näet nykyisen Uuden Maailman Päivän (eli kuinka monta päivää peli on pyörinyt) sekä pelin kellonajan. Aika noudattaa USA:n LA aikavyöhykettä.  Kun kello on pelissä 00:00 ja vuorokausi vaihtuu, se on 10:00 Suomen aikaa (siirryttäessä kesä- ja talviaikoihin vaihtelua on hetken aikaa tunnin verran). Näiden alta löydät päävalikon. Se sisältää tärkeimmät linkit pelin eri moduuleihin ja sivuille.

 

Vasemmassa paneelissa näet ylälaidassa Tutorial – osion. Tutoriaali tutustuttaa Sinut eRepublikin tärkeimpien tehtävien pariin. Tutoriaali suoritetaan yhden kerran, minkä jälkeen se katoaa eikä enää tule takaisin. Tee tehtävät siis ajatuksen kanssa!

 

Tutorialin alapuolella on lisää hyödyllisiä linkkejä ja ominaisuuksia:

Avatar – Omavalintainen kuvasi, jota voit vaihtaa profiilistasi painamalla edit profile – nappia.

Messages – Sisältää kaikki viestit, joita pelaajat ja Plato (admin) Sinulle lähettävät. Pelin alussa Sinulla on aina 1 uusi viesti eSuomen Presidentiltä.  Sen lukeminen on suositeltavaa,  sillä se saattaa sisältää hyödyllistä tietoa J

Alerts – Aina kun saat lahjan, kaveripyynnön, voitat vaalit tai jotain muuta tärkeää tapahtuu, saat siitä ilmoituksen.

Energia – Näyttää kuinka paljon energiaa voit kuluttaa ja kuinka kauan kestää, että energiasi palautuu

Daily Tasks – Päivittäiset tehtävät voi suorittaa kerran päivässä työskentelemällä ja treenaamalla.

 

Oikealla puolella sivua sijaitsee Shouts – osio. Se on alussa tyhjä, mutta kunhan liityt puolueeseen, sotilasyksikköön tai hankit kavereita, alat näkemään paljon enemmän viestejä.

 

Keskellä sivua näet Military Campaigns – osion. Siitä näet kampanjat, jotka ovat käynnissä maassa jossa oleskelet.

Top News sijaitsee tämän alla. Tästä listasta näet maasi suosituimmat artikkelit.

 

 

Tehtävät!

 

Näet tehtäväsi vasemmassa paneelissa. Tehtävät ovat kertaluonteisia. Tehtävät jotka näet käyvät läpi eLämäsi ensivaiheet. Käydään läpi ensimmäinen tehtäväsi!

 

rzgl.png

 

 

 

Strength (voima, ”strena”) on hyvin tärkeää. Mitä enemmän strengthiä, sitä enemmän vahinkoa teet taisteluissa! Strenghtiä saa lisää treenaamalla tai suorittamalla erityisiä Missioneita. Treenaamaan pääsee menemällä ”My Places” valikkoon päävalikosta ja klikkaamalla ”Training Grounds” päävalikon alta.  Sinun pitäisi nähdä tällainen sivu:

 

s9dw.png

 

Aluksi näet vain ensimmäisen “Free Training Ground” eli ilmaistreenipaikan, mutta hyvin pian loputkin ovat saatavilla. Voit treenata valitsemalla yhden harmaista hahmoista ja klikkaamalla ”Train” nappia. Jokaisessa treenipaikassa treenaaminen antaa 2 kokemuspistettä ja kuluttaa 10 energiaa. On suositeltavaa käyttää aluksi ilmaista treenipaikkaa, ja kerätä varallisuutta muiden Training Groundsien kehittämiseen, ensimmäisestä lähtien. (eRepublik järjestää toisinaan Special Offer kampanjoita, joiden aikana Training Grounds-päivitykset ovat 44% edullisempia, joten saattaa kannattaa odottaa niitä ennen päivityksiä).

 

Olet nyt suorittanut ensimmäisen Missionisi, ja saanut siitä palkinnon. Nyt voit suorittaa muita tehtäviä

 

 

Työskentely

 

cp25.png

 

 

Joka kerta kun työskentelet tai treenaat, kulutat 10 energiaa. Energia kuluu myös taistellessa, vaikkakin taistelussa kerralla kuluva määrä vaihtelee riippuen vastustajan Strenghtistä ja aseesta. Joka kerta kun saavutat uuden Levelin (kokemustason) energia täyttyy automaattisesti.  Normaalisti peli kuitenkin mahdollistaa palauttaa 10 energiaa joka kuudes minuutti (10 energiaa/ 6 minuuttia), joten joudut usein odottamaan jonkin aikaa ennen kuin voit syödä ruokaa energian palauttamiseen. Voit myös käyttää Energy Bareja, eli patukoita. Näiden käyttäminen heti alkuunsa ei kuitenkaan ole suositeltavaa, vaan Sinun kannattaa säästää niitä, ja käyttää esimerkiksi Battle Hero saavutuksen hankkimiseen.

 

Nyt töihin! Voit työskennellä menemällä “My Places” valikkoon. Täällä voit työskennellä toisen pelaajan tehtaassa, tai omissa tehtaissasi. Huomaa, että jos työskentelet omassa tehtaassasi, joudut maksamaan maakohtaisen Work Taxsin, eli työveron. Work Tax lasketaan työnantajan kotimaan keskipalkasta, ja eduskunnan päättämä % siitä peritään aina, kun työskentelet omassa tehtaassasi. On suositeltavaa laskea, kannattaako työskennellä omassa tehtaassa, vai pelkästään työntekijänä toisella pelaajalla.

 

**Tietoa Work Taxin vaikutuksesta:

  • Suomen Work Tax on eSuomessa 10%. Keskipalkka on 10 markkaa. Kun työskentelet omassa tehtaassa, sinulta peritään 1 markka.
  • Vero peritään heti. Ole siis tarkkana sen suhteen, ovatko tuottosi riittäviä!**

 

Aluksi tarvitset joka tapauksessa työpaikan. Pääset selaamaan työtarjouksia joko painamalla Get a Job nappia, tai menemällä päävalikosta Market –kohdalle, ja sen alasvetovalikosta valitsemalla Job Market.

 

 

Näet sivullasi nyt Job Marketin (työvoimatoimisto). Työpaikat on järjestetty siten, että korkein palkkatarjous on ylimpänä, joten voit hyvin valita listan ensimmäisen työpaikan.

 

Kun olet valinnut työpaikan, voit aloittaa työskentelyn. Huomaa kuitenkin, että palkastasi pidätetään eduskunnan päättämä tulovero, joten saat aina vähemmän kuin mitä Job Market näyttää.

Omissa tehtaissasi ja toisten pelaajien tehtaissa työskentely antaa Sinulle 2 kokemuspistettä ja kuluttaa 10 energiaa.

 

 

Work Taxin lisäksi Sinun on hyvä tietää muutama muukin asia, ennen kuin ryhdyt työskentelemään omissa tehtaissasi. On olemassa kahdenlaisia tehtaita: raaka-ainetehtaat ja lopputuotetehtaat. Kun työskentelet raaka-aine tehtaassa tuotat joko ruokaraaka-ainetta (FRM) tai aseraaka-ainetta (WRM). Et voi itse kuluttaa näitä, vaan voit käyttää niitä lopputuotteiden valmistukseen, tai yksinkertaisesti myydä ne.

 

Jotta voit työskennellä lopputuotetehtaassa tarvitset oikean määrän raaka-aineita. Tarvittava määrä riippuu valmistettavan tuotteen Quality-tasosta (laadusta) ja valmistettavasta määrästä (valmistusmäärä riippuu kotimaasi alueboonuksista).

Itse tehtaita voit joko ostaa (Market -> Companies for sale) tai perustaa itse. 1-tason tehtaiden kohdalla merkitystä ei juurikaan ole, mutta korkeammille tasoille päästessä saattaa toisinaan tulla halvemmaksi ostaa kuin perustaa. Kannattaa siis tarkkailla markkinoita.

 

Varasto

 

Kaikki tavarat tai tuotteet jotka valmistat, näkyvät aina Storagessa (varasto). Kun kulutat tavaroita, niiden lukumäärä vähenee. Voit myös myydä tuotteita varastossa, sekä rakentaa sinkoja.

8hg.png

 

 

Taisteleminen

 

Nyt pääsemme oppaassa itse asiaan – taistelemiseen. Taisteleminen on tärkeimpiä päivittäisiä tehtäviä Valtion selviytymisen kannalta. Joka kerta kun lyöt vastustajan, saat kokemuspisteitä ja Military Rankkia, eli sotilasarvosi kehittyy.  Sotilasarvo vaikuttaa tekemääsi vahinkoon. Jokaisen ylennyksen myötä saat 5% boonuksen tulevaan vahinkoosi.

Eri aselaadut, Qualityt, tuottavat eri määrän vahinkoa. Mitä korkeampi Quality aseella on, sitä enemmän vahinkoa teet. Yleisesti ottaen kannattaa iskeä joko ilman aseita (alkuvaihe) tai pelkästään Q7-aseella (kun on varaa) maksimoidakseen kustannus/hyötysuhteen.

 

Taistelemiseen liittyvät myös Divisioonat. Jokainen taistelee divisioonassa 1-4, mikä riippuu kokemustasosta. Aloittaessasi olet 1. divisioonassa, mutta saavut 2. divisioonaan kun pääset kokemustasolle 25.

 

** HUOM! Kun siirryt seuraavaan divisioonaan, siirryt samalla kovempien vastustajien ja kovemman kilpailun tasolle. On suositeltavaa miettiä, haluaako pelaaja edetä nopeasti divisioonasta toiseen, vai pyrkiä saavuttamaan mahdollisimman paljon Battle Hero- saavutuksia matalilla divisioonilla

 

Voit maksimoida menestyksesi treenaamalla joka päivä, kehittämällä ilmaisen treenipaikkasi huippuunsa ja taistelemalla vain tavoitteenasi saavuttaa Battle Hero-saavutus (korkein vahinko erässä). Tällöin et saa paljonkaan kokemuspisteitä, etkä etene seuraavaan divisioonaan, mutta saat enemmän Goldia (kultaa), jolla voit päivittää treenipaikkojasi. Tämä menetelmä ei välttämättä kuitenkaan ole Valtiosi etu! Jokaisen pelaajan täytyy tehdä eElämässään useita vastaavia valintoja oman etunsa ja yhteisen hyvän välillä.**

 

Taisteleminen tapahtuu painamalla Fight- nappia. Alhaalla oikealla näet myös Guerrilla- napin silloin, kun se on mahdollista.

 

 

Level up! Kokemustasot

 

 

Joka kerta kun treenaat tai työskentelet saat 2 kokemuspistettä per tehdas/ treenipaikka. Kun taistelet, saat aina yhden kokemuspisteen per 10 energiaa (ei koske Guerilla-modea). Joka kerta kun saavutat tason, saat yhden Goldin ja energiasi täyttyy.

Kokemustasot avaavat myös pelin ominaisuuksia ja moduuleja. Kuten edellä mainittiin, kokemustasot vaikuttavat myös Divisiooniin. Joka divisoonassa Battle Hero-mitalista saa enemmän kultaa kuin edellisessä divisioonassa, ja yleensä kohtaat vahvempia pelaajia vastustajanasi, ja kilpailemassa kanssasi Battle Hero- saavutuksesta.

r19k.png

 

 

Sotilasyksikköön liittyminen

 

 

Kun olet tehnyt tarpeeksi tehtäviä, saat lopulta Missionin jossa Sinua käsketään liittymään Military Unittiin, eli sotilasyksikköön.  Luonnollisesti voit liittyä sellaiseen ennen tehtävääkin menemällä päävalikosta ”Community -> Military Unit” polkua. Sinun pitäisi nähdä sivu, jolla on ehdotukset sotilasyksiköistä. Eri maissa on eri yksiköt, joten kannattanee lukea yksiköiden kuvaukset sekä mahdollisesti ottaa komentajiin yhteyttä ja tiedustella, mikä yksikkö tukee uutta pelaajaa, ja millä tavoin.

Liityttyäsi yksikköön Sinua pyydetään lyömään 10 vastustajaa ennen kuin pääset yksikön täysjäseneksi. Täysjäsenenä voit suorittaa Daily Orderin, jonka voi suorittaa kerran päivässä, ja josta saa 1 patukan ja 5 singon osaa, joista voi koota varastossa 1 singon. Nyt näet myös yksikön Shoutit etusivulla.

 

 

s6ep.png

 

Starter Pack tarjous

 

Jossain vaiheessa näet Starter Pack- tarjouksen sivullasi. Sen ostaminen ei ole välttämätöntä pelaamisen kannalta, mutta yleisesti ottaen se on hyvä tarjous, jollaista ei myöhemmin tule usein tule vastaan.

 

 

Marketplace (Markkinapaikka)

 

Pääset markkinapaikalle menemällä ”Market-> marketplace” polkua päävalikon kautta. Markkinapaikalta löydät kaiken mitä Sinun täytyy ostaa, olipa se sitten raaka-aineita, aseita tai ruokaa.

Kun ruokasi loppuu, joudut ostamaan (tai valmistamaan) lisää täyttääksesi energiasi.  Korkeamman Qualityn ruoka palauttaa enemmän energiaa. Se on myös kalliimpaa, mutta vie vähemmän tilaa varastostasi. Yleisesti ottaen alussa kannattaakin käyttää Q1 ruokaa. Voit myös laskea itse oman optimisi tilan, hinnan ja energian suhteessa hintaan.

Aseiden kohdalla tilanne on hieman eri. Mitä korkeamman Qualityn ase on kyseessä, sitä enemmän vahinkoa teet taistelukentällä, ja sitä vähemmän energiaa kulutat (energian kulutus vaihtelee).

 

Puolueeseen liittyminen

 

Kun saavutat kokemustason 13, voit liittyä puolueeseen. Jos olet kiinnostunut pelin poliittisesta puolesta, puolueeseen liittyminen saattaa olla hyvä alku. Puolueen jäsenenä voit aina yrittää puolueen johtajaksi, mikä on itse asiassa varsin merkittävä asema pelissä, etenkin viiden suurimman puolueen kohdalla.

 

Voit tähdätä korkeammallekin, ja päästä kansanedustajaksi. Eduskunnassa hallinnoit valtiota muiden kansanedustajien kanssa. Voit lopulta päästä myös presidentiksi ja olla maasi päämies.

 

Politiikka vaatii usein runsaasti aikaa, jotta saavuttaa muiden kansalaisten luottamuksen. Tutustu yhteisöön ja sen toimintatapoihin, jotta tiedät miten edetä poliittisella urallasi. Puoleen valintaa voi helpottaa seuraamalla mediaa, ja tutustumalla puolueen jäseniin.

Vaalit järjestetään joka kuukausi. Kalenteriin kannattaa merkitä seuraavat päivät: 5. päivä (Presidentinvaalit) 15. päivä (Puolue ja sotilasyksikkövaalit) ja 25. päivä (Eduskuntavaalit).

 

 

Mitä muuta voit tehdä?

 

Tämä on hyvä kysymys. Tarjoilla on useita asioita, joita voit tehdä päivittäin. Median seuraaminen on toisinaan hyödyllistä sillä siellä saattaa olla hyödyllistä tietoa maasi tapahtumista. Tai sitten pelkkää viihdettä.

Voit myös vierailla IRC-kanavalla ja tutustua yhteisön jäseniin. Suurin osa kanavista sijaitsee Rizon-verkossa. Suomalainen yhteisö käyttää lähinnä Quakenettiä. Useilla sotilasyksiköillä ja puolueilla on omat IRC-kanavansa. Voit vierailla Quakenetissä #erepublik.fi kanavalla, sekä Rizonissa #erepublik kanavalla.


Edited by Zacharia Raven, 20 August 2013 - 05:09 PM.


Also tagged with one or more of these keywords: Finnish, Suomi, tutorial

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users