Jump to content

 •     

Photo

[Català] Terminologia Erepublik (Paraules Clau)

català erepublik terminologia

 • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 3L Catafractas

3L Catafractas

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 1 posts

Posted 12 August 2013 - 12:13 PM

AVATAR: Imatge que representa un usuari en un entorn virtual. Si eRepublik, és el requadre amb la imatge que apareix al costat del nostre nick. Per editar el nostre avatar, hem d'accedir al nostre perfil, fent clic en el nostre nick oa la nostra foto en blanc, i fent clic a "Edita profile".


BABYBOOM: "Explosió de la natalitat". Es coneix com Babyboom a un augment important en l'entrada de nous jugadors a eRepublik, en un país determinat.

BARRETES: Element que restaura la salut al 100, independentment de la salut que tinguis. (Usar quan estigueu a zero per aprofitar al màxim).


REGIMENTS: Es denomina així a cadascuna de les divisions en què es divideixen les Unitats Militars (MU)-


Bazooka: Arma especial que mata qualsevol enemic d'un sol cop, efectuant 10.000 punts d'influència. Per obtenir un bazooka has de complir la missió diària del teu Unitat Militar o recol · lectar la seva totalitat, que s'obtenen de forma aleatòria en el camp de batalla.


BH: Acrònim de Battle Hero. BH és el nom en anglès per referir-se a la medalla d'Heroi de Batalla, mèrit que s'atorga al ciutadà que més punts d'influència acumula en una mini batalla (una per cada bàndol).


BONUS: Es denominen així als ràtios de productivitat que incrementen en la producció d'armes i menjar. Cada regió té una característica que permet incrementar el bonus d'armes o menjar. Podeu consultar aquests ràtios aquí.


CAPITÀ: És el cap de batalló de les diferents MU (Unitats Militars) i és l'encarregat de posar la DO (Daily order) que és aquell lloc on la MU considera oportú atacar. Si elimines a 25 enemics en les diferents DO que pugui haver al llarg del dia rebràs un bazooka i una barreta com a recompensa.


CH: Acrònim de Campaign Hero. CH és el nom en anglès per referir-se a la medalla d'Heroi de Campanya, mèrit que s'atorga al ciutadà que més punts d'influència acumula durant una batalla sencera (sumant la influència feta en cadascuna de les mini batalles). Es concedeix una CH per cada bàndol.


CP: Acrònim de "Country President", President del País. També abreujat com PDE.


DO: Acrònim de Daily Order. Nom amb què es coneix a la batalla triada pel capità del batalló per complir l'objectiu diari.


DOW: "Declaration of war". "Declaració de guerra". Cal tenir una guerra oberta amb un país per poder atacar. La declaració de guerra és proposada pel president i ha de ser aprovada al congrés.


EDEN: Sigles de eRepublik Defence and Economic Network. Anomenada també "La Germanor".


HITS: Són els cops, cada cop necessita 10 punts de vida.


HW: Acrònim de Hard Worker. HW és el nom en anglès per referir-se a la medalla del Treballador Destacat, mèrit que s'atorga a un ciutadà per treballar 30 dies ininterrompudament.


INFLUÈNCIA: Cada vegada que fas clic al botó de lluitar, fas un determinat nombre de punts de dany, que dependrà de la teva força, rang militar i l'arma que utilitzis. Un cop hagis acabat matant al teu "il · lusió", afegiràs tots els punts de dany que has efectuat al mur, (depenent del nombre de cops que hagis necessitat per matar la il · lusió). Aquest mal que vas acumulant oponent a oponent és la teva influència en aquesta batalla. El 10% de la influència que infringeixes a cada batalla la acumularàs com a punts de Rang Militar.


Ingame: Terme amb el qual es coneix a les operacions realitzades dins del joc.


KAMIKAZE: Lluita a la desesperada. Es diu kamikaze a lluitar per sobre de les teves possibilitats, gastant la majoria dels teus recursos i quedant amb la vida molt baixa i gairebé recursos per recuperar-la en el dia següent.


MAXHIT: Valor que s'obté mitjançant una fórmula depenent dels valors de força i rang. Correspon a la influència màxima que pots fer amb un cop (es mira amb la millor arma, actualment la q7).


Mod: Acrònim de "Minister of Defense". Ministre de Defensa. El mod és la màxima autoritat de les forces armades d'un país. És ell qui designa els membres de la cúpula de comandament, i l'encarregat de fer funcionar els engranatges de l'exèrcit.


MP: "Missatge privat". Els MP s no són més que missatges que intercanvies amb altres usuaris dins del joc i que ningú més pot llegir. Per enviar un missatge a algú, has d'entrar en el seu perfil fent clic al seu nick o en el seu avatar i seleccionant la icona del sobre situat a dalt a la dreta.


MPP: Acrònim de "Mutual Protect Pact". "Pacte de protecció mútua". Un mpp serveix perquè un país amic pugui participar en les nostres guerres directament des del seu país, sense necessitat de comprar un tiquet i desplaçar al nostre territori. S'activa en atacar o ser atacat per un altre país. Quan un país tingui activat el mpp contra un altre, podrà participar en les nostres guerres contra aquest tercer país, com si els països signants del mpp fossin una sola nació.


NAP: Acrònim de "Non Aggression Pact". "Pacte de No Agressió", . Un NAP és un pacte entre dues nacions per no atacar-se mútuament. Cal remarcar que eRepublik no contempla "ingame" aquest tipus de pactes, com sí ho fa amb el mpp, així que la seva firma i compliment no està obligat dins del joc, i ve a ser com un pacte entre cavallers.


NE: Acrònim per "Natural Enemy" (Enemic Natural). Regla del mòdul militar. Cada país pot escollir a un altre país com el seu NE (Natural Enemy), rebent un bonus en les batalles contra aquesta nació. Per poder nomenar a algun país com tu Enemic Natural, tant els presidents com els Congressistes tenen l'opció de treure a votació una llei en la qual es proposa a determinat país com el nostre Enemic natural. Aquesta votació ha de ser aprovada per majoria qualificada, és a dir, amb almenys un 66% dels vots emesos a favor.


ONE: "Order of New EWorld" és una aliança formada per cinc països, tres dels quals provinents de l'extinta aliança Phoenix (Sèrbia i Hongria) i dos dels quals provinents de l'aliança EDEN (Espanya i Polònia).

OUTGAME: Terme amb el qual es coneix a les operacions realitzades fora del joc com ara escriure en fòrums, xatejar per IRC, ...


Paneo: Quantitat de vida que pots recuperar a base de menjar pa. Depenent dels nostres edificis tenim un o altre valor màxim de paneo. Seria la barra verda al màxim, és a dir, 100, més la quantitat indicada en el botó de farciment (inicialment 100/100).


PERIODICO: Element de gran repercussió en eRepublik, amb ell podràs opinar sobre el que vulguis, i si aconsegueixes 1000 subscriptors a aquest, podràs guanyar una medalla, i per tant, 5 Gold. No obstant això, a part d'aquesta bonificació a Gold, no genera recursos monetaris com les empreses.


Polvorins: Empreses en les que treballen, a canvi d'un salari mínim, a canvi d'armes, menjar o amb la finalitat d'aportar el màxim de recursos possibles per al finançament de la milícia.


RANG MILITAR: Es refereix al rang militar. Característica del personatge que depèn de la quantitat de punts d'influència totals que ha sumat el teu personatge en totes les seves batalles. Un ciutadà acumula el 10% dels punts d'influència sumats en una batalla com a punts de rang. El rang militar influeix directament en la quantitat de punts de dany que pots infligir a cada atac. Cada vegada que puges de rang militar, reps una "Barra energètica", que podràs utilitzar, donant-li al botó de menjar, per pujar instantàniament teva salut fins a 100 punts de vida, sense descontarte aquests punts recuperats del comptador diari de punts a recuperar. Consulta més sobre els rangs aquí.RH: Acrònim de "Resistance Hero". RH és el nom en anglès per referir-se a la medalla de l'Heroi de la Resistència, mèrit que s'atorga a un ciutadà per iniciar una revolució en una regió conquistada per un país invasor, i que aquesta acabi en victòria.


RW: Acrònim de "Resistance Wars" en espanyol, guerra de resistència. Es produeix quan una regió original d'un país ha estat conquerida per un altre i aixeca una revolta per alliberar-se del país invasor.


SALUT: És un dels aspectes més importants en la vida eRepublik, necessites vida per treballar, entrenar i lluitar, és millor que comprovis per tu mateix la importància d'aquest factor.


TANC: Jugador amb força i rang militar molt alts, de manera que tenen també un alt maxhit.


TERRA: Aliança formada entorn a mitjans de desembre de 2010


TO: Takeover "." Prendre el control ". Quan un grup de ciutadans organitzats es desplaça a un país per guanyar poder polític, sobrepassant en nombre als ciutadans autòctons a les eleccions. Els TO són ​​legals, ja que no vulneren cap llei de eRepublik , si bé poden resultar immorals per a gran part de la població.


TRAINING O ENTRENAMENT: Aspecte important en eRepublik, d'això dependrà la teva força, i per tant, el teu poder d'atac. Consulta aquí per a més informació sobre aquest paràmetre.


 • Rekojz likes this

#2 Get What I Can

Get What I Can

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 29 posts
 • LocationGenève, Switzerland

Posted 12 August 2013 - 12:15 PM

moltes gracies 


 • enrivax likes this

PqGswvI.png


#3 faveleiro

faveleiro

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 11 posts

Posted 12 August 2013 - 01:24 PM

Visca Espanya


 • etrom and elMengu like this

Gracias jalesios y cia por haber jodido el juego


#4 Crolaki619

Crolaki619

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 80 posts
 • LocationSpain

Posted 12 August 2013 - 01:25 PM

Visca Espanya


erepublik-badge-80x15.gif


#5 Shyvala del Anochecer

Shyvala del Anochecer

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 3 posts

Posted 12 August 2013 - 01:38 PM

Catalonia is not Spain...

 

 

 

...but eCatalonia is eSpain.#6 faveleiro

faveleiro

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 11 posts

Posted 12 August 2013 - 01:57 PM

Catalonia is not Spain...

 

 

 

...but eCatalonia is eSpain.

 

Yeah Catalonia is a country, like Narnia, Invernalia, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

No, seriously, buy a map.


 • Nelkosan, etrom and elMengu like this

Gracias jalesios y cia por haber jodido el juego


#7 Lady ita

Lady ita

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 1 posts

Posted 12 August 2013 - 02:04 PM

visca Egipte lliure!


 • enrivax likes this

#8 foltof

foltof

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 1 posts
 • LocationCiutat de Barcelona.

Posted 12 August 2013 - 02:05 PM

2w4mx08.jpg


 • Rekojz and enrivax like this

Només el patiment de les persones que més estimem treu a la llum les nostres millors qualitats. 


#9 faveleiro

faveleiro

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 11 posts

Posted 12 August 2013 - 02:28 PM

GHdMq5M.jpg

 

 

Lloraaaaaaaaaaaaaaar y lloraaar, lloraaaaaaaaaar y lloraaaar....


 • elMengu likes this

Gracias jalesios y cia por haber jodido el juego


#10 Yailus

Yailus

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 10 posts
 • LocationSPAIN MADAFAKA

Posted 12 August 2013 - 02:38 PM

os ODIO!!!!#11 faveleiro

faveleiro

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 11 posts

Posted 12 August 2013 - 02:43 PM

os ODIO!!!!

 

No me digas eso :(


 • Yailus likes this

Gracias jalesios y cia por haber jodido el juego


#12 Yailus

Yailus

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 10 posts
 • LocationSPAIN MADAFAKA

Posted 12 August 2013 - 02:47 PM

No me digas eso :(

 

no iba por ti truhan, que me tienes robao el corazón.


 • faveleiro likes this

#13 faveleiro

faveleiro

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 11 posts

Posted 12 August 2013 - 02:54 PM

no iba por ti truhan, que me tienes robao el corazón.

 

xDD mucho decir eso y poco pasarte por el irc ;_;


 • Yailus likes this

Gracias jalesios y cia por haber jodido el juego


#14 Naboal

Naboal

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 8 posts

Posted 12 August 2013 - 08:13 PM

:D#15 Nelkosan

Nelkosan

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 103 posts
 • LocationSpain

Posted 13 August 2013 - 05:34 PM

 

Visca Espanya

 


kife.jpg


#16 Joslav

Joslav

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 1 posts

Posted 14 August 2013 - 11:06 PM

HW: La medalla 'hard worker' s'obté treballant 30 dies, però no cal que siguin seguits.
Salutacions.
 • Rekojz, enrivax and Ali Gual like this

#17 Litio2

Litio2

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 1 posts

Posted 18 August 2013 - 07:07 PM

Yeah Catalonia is a country, like Narnia, Invernalia, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

No, seriously, buy a map.

 

buy yourself a brain, it's just a game and catalan citinzens will do what we want
 
great job!

 • Rekojz likes this

#18 Lizan

Lizan

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 64 posts

Posted 18 August 2013 - 08:04 PM

Pero estamos todos de acuerdo de que naboal es un retra y siddy una ramera?
 • elMengu, Mr Edahi and Ali Gual like this

#19 faveleiro

faveleiro

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 11 posts

Posted 19 August 2013 - 12:28 PM

 

buy yourself a brain, it's just a game and catalan citinzens will do what we want
 
great job!

 

Yep, like the rest of the spaniards.


 • elMengu likes this

Gracias jalesios y cia por haber jodido el juego


#20 Rekojz

Rekojz

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 6 posts

Posted 19 August 2013 - 05:25 PM

¿Qué necesidad tienen los Españoles de empezar una batalla en un Tema donde no se debate la independencia de Cataluña?

-Muchachxs dejen de crear odio,no jodan,no molesten,vivan y dejen vivir.Al final...terminan dando poco que ofrecer...


 • enrivax, Mr Edahi and Ali Gual like this
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users