Jump to content

 •     

Photo

[Albanian/shqip]Çfarë Duhet Të Dini Per Luftën


 • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Endritt Zekka

Endritt Zekka

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 128 posts
 • LocationPrishtina

Posted 12 August 2013 - 08:22 PM

1Y2WeQX.png

Ju tash do te mesoni pjesen me te mire te lojes...si funksionon lufta. Ne perfundim te ketij artikulli besoj se do te kuptoni ate qe eshte e nevojshme per te ditur rreth modulit ushtarak ne erepublik.

Keshtu qe behuni gati se gjerat mund te jene paksa te kompikuara

Permbajtja:
1.Te fillosh luften
2.Divizionet
3.Ekspedita ushtarake(Campaign)
4.Betejat
5.Perfundimi i luftes
 

 

Te fillosh luften

Ka 3 menyra per te filluar nje lufte:Luftera te rezistences(RW),Te shpallesh lufte(Declaring War),dhe Armik natyror(Natural Enemy)

RW(Lufte rezistence)

bscZo4D.png

Nese nje shteti i eshte marre nje territor qe e ka ne RL,atehere ai shtet mund te filloj RW.Siq mund ta shihni ne foto per te filluar nje RW duhet te jene 10 perkrahes.Per te perkrahur nje RW jane dy kritere:Te jesh ne territorin ku do behet rezistenca,dhe te paguash 1000 cc(ALL) .
Kujdes:Ju mund te perkrahni vetem 1 RW ne te njejten kohe.Nese RW qe keni perkrahur deshton,ju mund te perkrahni nje tjeter pas 7 ditesh.

dcZyvyt.png

Te shpallesh lufte

Shpallja e luftes eshte nje ligj,qe mund te propozohet vetem nga presidenti i shtetit,dhe votohet nga kongresi.Ligji kalon nese pas 24 oresh shumica e kongresmeneve e kane votuar pro ligjin.
Lufte mund ti shpallesh nje shteti vetem nese keni kufi te perbashket me te.
Nje rast i veqant eshte sulmi ajror(Air Strike),ku qytetaret duhet te dhurojne ushqim dhe cc(ALL),per ta organizuar,dhe ku sulmohet nje shtet me te cilin nuk ke kufi tokesor apo detar.

Armik Natyror
mi5cURB.gif

Nje shtet mund ta shpall tjetrin si armik natyror vetem nese kane kufi te perbashket.Ai eshte nje ligj qe mund te propozohet edhe nga presidenti i vendit edhe nga kongresmenet dhe kalon(hyne ne fuqi) nese pas 24 oresh merr shumicen e votave te kongresit
EsjsPVF.jpg

-Nje shtet mund te kete disa armiq natyror ne te njejten kohe
-Qytetaret e ketij shteti do bejne 10% me shume demtim pas qdo gjuajtje kunder armikut natyror
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Divizionet

Ne kete loje ka 4 divizione

Divizioni i pare......Nivel 1-24.........0-4999 XP
Divizioni i dyte.......Niveli 25-29.......5000-24999 XP
Divizioni i trete......Niveli 30-36......25000-59999 XP
Divizioni i katert.....Niveli mbi 36....60000 e me teper XP

Betejat

Qdo ekspedite(Campaign) ka 8-15 beteja
Fitues eshte shteti i cili arrin 1800 pike.Qdo minute shteti i cili ka murin e betejes mbi 50% merr X pike,ku X perfaqeson:
0-30 minuta-10 pike per minutë
31-60 minuta-20 pike per minutë
61-90 minuta-30 pike per minutë
91-120 minuta-60 pike per minutë.

Nese nje divizion arrin 1800 pike para se te perfundoj koha,lojtaret e atij divizioni duhet te presin derisa te perfundojne edhe divizionet e tjera per tia filluar betejes tjeter.Keshtu qe te gjitha divizionet fillojne betejen ne te njejten kohe.
Hero i betejes(Battle Hero) fitojne 8 luftetare per qdo beteje.Nga 2 per secilin divizion,njeri nga ana e shtetit sulmues,dhe tjetri luftetari qe ka bere me se shumti demtim nga shteti qe mbrohet.
 

 

Ekspedita ushtarake(Campaign)

Ekspedita ushtarake eshte teresia e beteja qe zhvillohen per nje territor.Fitues i ekspedites eshte shteti qe arrin 83 pike.Per qdo beteje te fituar  divizionet marrin aq pike sa eshte treguar ne foton me poshte.
yWzBpSx.jpg

Hero i ekspedites(Campaign hero) jane medalje qe e fiton nje luftetar nga secila ane qe ka bere me se shumti demtim ne tere ekspediten pa marre parasysh divizionin e tij.
7F3Nqgr.jpg

Perfundimi i luftes

Nenshkrimi i nje marreveshjeje te paqes,apo kur shtetet nuk kane me kufi te perbashket e anulon NE dhe lufta perfundon.

Kjo eshte e gjitha qe duhet te dini per luften.
Keshtu qe luftoni me strategji dhe mbrojeni me nder emrin e ShQIPERISE.


Me respekt: Endritt Zekka

 


Edited by Endritt Zekka, 12 August 2013 - 08:27 PM.

 • Sabri Hakuli and Shverceri like this

7178660-2.png


#2 Sabri Hakuli

Sabri Hakuli

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 15 posts
 • LocationGjilan,Kosovo

Posted 12 August 2013 - 08:36 PM

o7


 • Endritt Zekka likes this

--------------------------------------------------------------------------------------------type Like This Post
 

ProgressBar.gif
http://mantle.ecitiz...e/1/5808109.jpg


#3 Sabri Hakuli

Sabri Hakuli

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 15 posts
 • LocationGjilan,Kosovo

Posted 12 August 2013 - 08:36 PM

o7


 • Endritt Zekka likes this

--------------------------------------------------------------------------------------------type Like This Post
 

ProgressBar.gif
http://mantle.ecitiz...e/1/5808109.jpg


#4 Fessti

Fessti

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 7 posts

Posted 12 August 2013 - 11:10 PM

Tlumt
 • Endritt Zekka likes this

#5 Mark Toma

Mark Toma

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 2 posts
 • LocationRochester Hills Michigan

Posted 13 August 2013 - 12:29 AM

o7


 • Endritt Zekka likes this

#6 Zai Kaon

Zai Kaon

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 1 posts
 • LocationVienna

Posted 13 August 2013 - 07:05 AM

Shume mire Endrit \o/


 • Endritt Zekka likes this

#7 Arlind

Arlind

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 1 posts

Posted 13 August 2013 - 07:32 AM

o7#8 DonCurtis

DonCurtis

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 7 posts
 • LocationTetovë

Posted 17 August 2013 - 06:53 PM

M'vjen keq qe them, por ky artikull ne shume vende esht i pakuptushem. Ndoshta eshte perkthyer me google translate, nuk e di arsyen por nuk eshte dicka ne rregull!

Gjithashtu nje pjese e informacioneve nuk vlejne me pasi ka ndryshuar loja!


Edited by DonCurtis, 17 August 2013 - 07:01 PM.

REPUBLIC OF KOSOVA | REPUBLIKA E KOSOVES

|   D O N ' T     F Y R O M     M E ,     C A L L     M E     I L I R I D A   |

|  RICHARD DAWKINS  | NEIL DEGRASSE TYSON  | BILL NYE  | GEORGE CARLIN  |


#9 Djole.Sh

Djole.Sh

  Member

 • Members
 • PipPip
 • 19 posts
 • LocationSkadar, Srbija

Posted 18 August 2013 - 10:51 AM

Merdita


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users